torsdag den 20. december 2018

Finished the Book Tag

Det er efterhånden et stykke tid siden, at jeg sidst har besvaret et book tag på bloggen. I slutningen af november blev jeg ellers tagget af Anita fra Anita Reads til at besvare Finished the Book Tag, som har floreret et stykke tid på BookTube, men det er først nu, hvor jeg har fået juleferie, at jeg endelig har tid til at få det besvaret. 
Jeg synes book tags er en rigtig sjov måde dels at reflektere over mine egne læsevaner, og dels at lære mere om andres læsevaner, og håber at få tid til at besvare nogle flere i det kommende år. Men først gælder det Finished the Book Tag

Spørgsmålene er som følger:

1) Do you keep a list of the books you have read? 
Ikke som sådan. Jeg har, siden 2012, brugt Goodreads til at holde styr på de bøger jeg læser (omend jeg ikke var helt konsekvent de første år), men jeg har ikke lavet lister over min læsning inden da.

2) If you record stats, what stats do you record? 
Den eneste statistik jeg laver, er over hvor mange bøger på engelsk jeg læser, og hvor mange jeg køber. Pt. har jeg læst omkring en fjerdedel af de engelske bøger jeg har købt i år. Der er godt nok en del dubletter imellem, så reelt er det måske en tredjedel jeg har læst i forhold til hvor mange jeg har købt, men alligevel. 
Ellers fører jeg ikke statistik, men jeg plejer at bruge den statistik som Goodreads akkumulerer ud fra årets reading challenge, til at gøre status over årets læsning, når året er slut. 

3) Do you give star ratings for books and if so, what do you score books out of and how do you come about this score? 
Ja og nej. Jeg giver stjerner på Goodreads når jeg markerer en bog som afsluttet, men ikke på bloggen, da jeg gerne vil have anmeldelsen til at stå for sig selv. Stjernerne gives ud fra hvad jeg syntes om bogen, og her tager jeg blandt andet stilling til sprog, om bogen hænger sammen handlingsmæssigt, universopbygning og personer. 

4) Do you review books? 
Ja, her på bloggen. 

5) Where do you put your finished books? 
Hvis det er nogle jeg vil beholde, på reolen. Ellers donerer jeg enten bøgerne til Læs for Livet, venner eller sælger dem. Sidstnævnte gælder selvfølgelig ikke for anmeldereksemplarer. 

6) How do you pick your next book? 
Jeg vælger den næste bog ud fra en kombination af lyst og "nu skal den altså læses" - her tænker jeg især på anmeldereksemplarer. 

7) Do you have any other rituals for when you have finished a book? 
Jeg er ikke helt sikker på, hvad der menes med ritualer. Når jeg slutter en bog, markerer jeg den som færdig på Goodreads, og, hvis det er en bog inden for de fantastiske genrer, anmelder den på bloggen, men det vil jeg ikke kalde for et ritual. 

8) Who do you tag?
Jeg håber I har lyst til at lege med. 


Ingen kommentarer: