søndag den 19. maj 2013

Svovlild

Svovlild er en fantasybog af Jonas Wilmann.

For længe siden var jorden et paradis. Men så kom dragerne. Mens de hvide levede i pagt med naturen, åd de røde alt hvad de kunne. Og da maden slog op slog de sig sammen med de blå drager, og havdragerne, og åd indtil alt der var tilbage var aske, ådsler og insekter. Og så kastede de sig over hinanden. Til sidst greb de hvide drager ind, og dragekrigen begyndte. De hvide vandt, og som betingelse for freden blev alle drager pålagt at genoprette balancen ved at udrydde skadedyrene - græshopper, snegle og fluer - så naturen kunne blive genoprettet, og aldrig mere at udgyde drageblod.
Mange år er gået, og mens de hvide drager lever i fred og fordragelighed, ulmer oprøret blandt de røde. Særlig tronfølgeren Nauser ønsker sig tilbage til de gamle dage hvor drager spiste kød og udgød drageblod. Da hans far dør, griber Nauser chancen for krig mod de hvide drager, og indfører straks at de røde drager skal spise deres døde.
Da Nauser besøger de hvide dragers konge for at stille krav bliver det starten på krig. For den hvide konge nægter at forhandle med Nauser, og selvom hans svigerdatter, Esmeree, vil gøre alt for at holde fred, er krigen på vej. Og så gør Nauser det utilgivelige: Han angriber de hvide drager og kidnapper ungerne - også Esmerees yngste søn - for at spise dem. Krigen begynder, og snart er alle drager indblandet, for Nausers drømme truer alle dragerne.

Spændende og velskrevet fantasybog. Forfatteren har skrevet en del horrorbøger, og det kan man mærke. Bogen er fyldt med blod og ild, og man sidder tilbage med en knugende fornemmelse af rædsel - men også med håb for dragernes fremtid. Det der gør bogen anderledes end så mange andre fantasybøger er at alle "personerne" er drager. I og med at alle er drager må man også forholde sig til selve stridsmålet mellem dragerne: Drager spiser kød - og alle drager er inderst inde kannibaler. Dette gør bogen både barsk og underholdende, for selv heltene opfører sig ligesom de onde. Og krig kan få folk - og drager - til at gøre forfærdelige ting. Absolut værd at læse, men ikke for folk med sarte nerver.

Se også forfatterens flotte hjemmeside.

Ingen kommentarer: