mandag den 24. januar 2022

Sersi Wicca

Sersi Wicca er 2. bind af fantasyserien Dragesten, skrevet af Ry Kristensen.

Kong Nok bruger alle midler til at finde dragemenneskenes base, så han kan udrydde dem en gang for alle. Han får hjælp fra hekseklanerne, hvis øverste leder hader dragemenneskene lige så meget som Nok. 
Imens forsøger modstandsbevægelsen at være et skridt foran Nok og heksene, og finde et sted, hvor de kan leve i fred. Men det er ikke nemt, for heksene og Nok er nådesløse, og kampene bliver mere og mere brutale. 
Le elsker kampene, mens Mark bliver mere og mere træt af krig og blod. Da modstandsbevægelsen fanger heksepigen Sersi, sættes forholdet mellem de to søskende på en prøve. Mens Le hader Sersi fordi hun er en heks, kan Mark ikke lade være med at have ondt af hende, og lytte til Sersis ord om, at ikke alle hekse ønsker krig. Snart står Mark over for et valg, der kan få voldsomme konsekvenser for alle. 

Jeg var vild med første bind i serien, og bind to var ingen undtagelse. Bogen var nemlig lige så god som sin forgænger. 
Sproget er letlæst og flydende, med livagtige beskrivelser, humor, og nogle vilde actionscener, der står knivskarpt for læseren. 
Universet udvider sig i dette bind, hvor vi både besøger nye egne af landet, og møder nye væsener og former for magi. 
Handlingen er godt skruet sammen, med et plot, der overrasker flere gange undervejs, og masser af hæsblæsende action. Historien er spændende, og fyldt med magi, drager, krig, tortur, familie, intriger, hekse, had, fordomme og svære valg. 
Personerne er levende og nuancerede, og især de to hovedpersoner Mark og Le lærer man som læser rigtig godt at kende. Jeg var personligt ikke så vild med Le, som er impulsiv, fordomsfuld og blodtørstig, og hvis manglende evne til at følge ordrer sætter både hendes og andres liv på spil, selvom hun har hjertet på rette sted. Til gengæld elskede jeg Mark, hvis mod, loyalitet og store hjerte balancerede fint med evnen til at tænke sig om, og se ud over sine fordomme. Af bipersonerne holdt jeg især af Sersi, som, trods omstændighederne, holder fast i sin klans leveregel, og Le og Marks farfar Kris, der er modig, loyal og fast besluttet på at redde sit folk, men også bramfri i sit sprog, og ikke altid lige god til at adlyde ordrer. 
Sersi Wicca var en rigtig god fortsættelse på en virkelig god serie, der måske nok er skrevet til børn, men fint også kan læses af voksne. Er man vild med drager og onde hekse kan serien klart anbefales, og jeg glæder mig allerede til næste bind. 

Se også forfatterens hjemmeside

Ingen kommentarer: