søndag den 1. august 2021

Læsestatus for juli

(Reklame - indeholder anmeldereksemplarer)

Juli var sommerferie, sol og varme, men også regn, skybrud og masser af arbejde. For mens jeg havde ferie de første knap 3 uger af juli, så bød de resterende uger på masser af ekstravagter og festivalarbejde, og jeg kan mærke, at især sidstnævnte fylder. 
I juli nød jeg at kunne slappe helt af, og selvom hedebølgen i sidste uge af min ferie satte en stopper for en del af de praktiske projekter, jeg havde planlagt at bruge ferien på, så brugte jeg den første uge på at samle møbler, og fik de sidste møbler leveret i går, så jeg nu bare mangler at lakere de nye spisestuestole, før jeg kan tage hele det nye møblement i brug. 
I min ferie tog jeg en smuttur op i mine forældres sommerhus, ligesom jeg også var til min nevøs fødselsdag i Thy. Og jeg nød i den grad at kunne slappe af og se familien igen, selvom køreturen var lang. Og så fik jeg endelig mit første vaccinestik, så jeg nu kun venter på nummer to, før jeg mentalt kan tage den lidt mere med ro. 
Derudover har måneden budt på ture til genbrugspladsen (hold op, hvor er der meget pap involveret, når man får nye møbler), havearbejde, og læsning. 
Juli var nemlig en rigtig god læsemåned. Selvom jeg ikke fik læst helt så mange bøger, som jeg havde regnet med, og som jeg plejer i juli, så havde jeg nemlig kun gode læseoplevelser, og, vigtigst af alt, kan jeg mærke, at læselysten og -overskuddet endelig er vendt tilbage, efter flere månedernes fravær. For første gang siden april har jeg nemlig decideret lyst til at læse, og jeg håber, læselysten bliver hængende denne gang, for hold op, hvor har jeg savnet den. Læseplanerne for juli bød på både nominerede til Dansk Fantasy Pris, anmeldereksemplarer, og min sommerudfordring #sænkmintbr, og selvom jeg som nævnt ikke fik læst så meget, som jeg havde forventet, så nød jeg de bøger, jeg fik læst, og er godt i gang med flere andre, som jeg håber at få læst færdige inden alt for længe. Jeg holdt ferie fra både seriekrukken og FairyLoot-krukken, og har bestemt mig for at sætte begge krukker på standby indtil oktober. Men mere om det senere. Nu gælder det først de bøger, jeg fik læst i juli.

Som altid starter jeg med anmeldereksemplarerne. I juli fik jeg læst 2 anmeldereksemplarer, tilsendt af søde forlag og forfattere. 
Bøgerne er:

Sidsel Katrine Slej: Ingeborgs fortælling (Asgårds døtre 1)
Anmeldereksemplar fra forfatteren. 
Serien er påbegyndt. 

Anmeldereksemplar fra forlaget Ulven og Uglen. 
Serien er slut. 

I juli vendte min sommerudfordring #sænkmintbr tilbage, hvor jeg på Instagram og Facebook bad mine følgere om at hjælpe mig med at finde de bøger, jeg skulle læse, ved at komme med en bogstav- og talkombination, der svarede til reol- og hyldenummer. Jeg fik rigtig mange forslag, men fik kun læst 7 bøger. Til gengæld nød jeg dem virkelig, og fik en virkelig god blanding af genrer ud af det. 
Bøgerne er:

Anna James: Tilly og de forsvundne eventyr (Den magiske boghandel 2)
Serien er i gang. 
Fuldtræffer fra mariarudebeck på Instagram. 

Teddy Vork: Diget
Fuldtræffer fra amalie_anmelder på Instagram.

Nick Clausen: Tidevandet
Fuldtræffer fra anita86dk på Instagram.

Madeline Martin: Den sidste boghandel i London
Fuldtræffer fra Tina Sanddahl Mortensen på Facebook. 

Laurie R. King: Dreaming Spies (Mary Russell and Sherlock Holmes 13)
Serien er i gang. 
Fuldtræffer fra Maja Ginnerup Kristiansen på Facebook. 

Dennis Jürgensen: Løbende Tjener (Roland Triel 1)
Serien er påbegyndt. 
Fuldtræffer fra bogstoettenelfie på Instagram. 

Serien er ajour. 
Fuldtræffer fra karinafrederiksen på Instagram. 

Tak til Helle E. Bach, Christina Sejer Poulsen, Vicki Rasmussen, Lene Krog, Laila Ea Vilhelmsen, Benedikte Lykke Edelbo Henriksen, Tenna Vagner Viffeldt Laursen, Freja N. Sjøgreen og Annie Bjørnholdt på Facebook og you.look.like.a.book, regitzexenia, ganshi_, fantastiske_familie_boeger, pernille_boghimmel, silvialudenberg, maleneerika, fuglebakkens_bogorm, gemmanebi og pthoustrup på Instagram for forslag. Jeg nåede desværre ikke til dem, men lover, I får chancen igen til næste år. 

Derudover fik jeg læst en enkelt bog der hverken var anmeldereksemplar eller en del af min sommerudfordring, og som faktisk var den første bog, jeg fik læst i juli. Bogen var en del af junis book haul, og jeg kunne simpelthen ikke vente med at læse den. 
Den er:

Good Wives and Warriors: Mythopedia - An Encyclopedia of Mythical Beasts and Their Magical Tales. 

Sidst, men ikke mindst, fik jeg læst en del tegneserier i juli. 17 styk blev det til, og de er:

Christophe Arleston og Alessandro Barbucci: Deep South (Ekho spejlverdenen 6)

René Goscinny og Albert Uderzo:
Asterix og Goterne (Asterix 3)
Asterix som gladiator (Asterix 4)

Mort Walker:
Det her bliver en god dag! (Basserne 100% 39)
Der er plads til alle! (Basserne 100% 40)
Kokkens fristelser (Basserne 100% 41)
Vi hygger os! (Basserne 100% 42)
Sådan et uvejr regner jeg ikke for noget særligt (Basserne 100% 43)
Nu er det jul igen (Baserne 100% 44)

Jim Davis:
Garfield overgi'r sig aldrig (Garfield 3)
Midnatsluskeren (Garfield 7)
Gør det igen, Futte! (Garfield 8)
Garfields 10. år (Garfield 11)
Garfield træder i spinaten (Garfield 12)
Garfield rabler videre (Garfield 14)
Garfield løber panden mod muren (Garfield 15)
Se min smukke navle (Garfield 16)

I alt fik jeg læst 10 bøger og 17 tegneserier i juli. Af dem var 2 anmeldereksemplarer, 1 fagbog, 3 på engelsk, 2 gysere, 2 krimier, 1 børnebog, 4 fantasy og en bog om bøger. Jeg fik afsluttet en serie, påbegyndt 2, læst videre i en, og kom ajour med 1. 
I august står den på arbejde, arbejde og arbejde. Med Fantasyfestivalen lige om hjørnet, er der masser at tage sig til, og samtidig har jeg stadig mange ekstravagter, da mange af mine kolleger er på ferie. Derudover håber jeg at få læst så mange anmeldereksemplarer som overhovedet muligt. Jeg er alt for langt bagud med dem, og vil gerne have læst de fleste inden Fantasyfestivalen, hvor jeg ved, der udkommer en del nye fantasybøger. Og så skal jeg have gang i min A-Z TBR igen, hvor jeg også er kommet langt bagud, hvis jeg skal nå i mål med listen, før året er slut. For at have en chance for at komme i gang med de to mål, og ikke brænde læselysten ud igen, har jeg besluttet at holde pause fra serie- og FairyLoot-krukkerne i hvert fald indtil oktober, så jeg ikke stresser mig selv for meget, for der er nok at tage fat på bare med anmeldereksemplarer og A-Z titlerne. 
Derudover byder august på andet vaccinestik, havearbejde, lakering af møbler, og diverse småprojekter, som jeg ikke nåede i sommerferien. 

Fik I læst nogle gode bøger i juli? Og hvad er jeres august-planer? 

Ingen kommentarer: