søndag den 15. november 2020

Hævnens dag

Hævnens dag er 6. og sidste bind af fantasyserien Woodwalkers, skrevet af Katja Brandis.

Bogen er et anmeldereksemplar fra forlaget Straarup og Co

Eksamenstiden nærmer sig, og det samme gør Hævnens dag. Puma-changeren Milling planlægger et frygteligt angreb på menneskene, men ingen ved hvor, og hvornår, de vil slå til. Carag og hans venner er fast besluttede på at stoppe Milling og hans tilhængere, og måske er der hjælp at hente hos den forsvundne los-changer Arula, som ifølge rygterne har opdaget en af Millings hemmeligheder. Spørgsmålet er, om Carag og hans forbundsfæller kan finde hende, før Millings folk gør det. 
Som om eksamensfeber og Millings rænker ikke var nok, er Carag også distraheret af sine følelser for hunulven Tikaani, og så er der plejefamilien, som det er sværere og sværere for ham at bevare sin hemmelighed over for. 
Det endelige opgør nærmer sig, og Carag får brug for alle sine evner, og sine venners hjælp, hvis han skal overleve Hævnens dag. 

Hævnens dag var en fantastisk slutning på en virkelig god serie, og bogen er helt klart min favorit i serien. 
Sproget er letlæst og flydende, med livagtige beskrivelser af såvel omgivelser som dyr, og især kampscenerne var utroligt virkelighedstro og billedskabende. Selvom bogen her var noget mørkere i tonen end de tidligere bind i serien, så formåede forfatteren alligevel at indflette en god portion humor, sammen med informationer om de forskellige dyr og deres levevis. 
Jeg er ret vild med det univers, som forfatteren har skabt, og selv her i sidste bind lykkes det at udvide verdenen med nye changere og evner, hvilket er ret fedt.
Handlingen er godt skruet sammen, med masser af overraskelser undervejs, og afslutter serien på en virkelig god måde. Historien er spændende, og fyldt med action, venskab, forræderi, intriger, hemmeligheder, changere, dyr, hævn, kærlighed, kamp og familie. Men det er også en bog om naturbeskyttelse, respekt, og at kæmpe for det, man tror på. Uanset prisen. 
Personerne er nuancerede og levende, og man kan virkelig mærke, hvor meget de har udviklet sig i løbet af serien. Hovedpersonen Carag er helt klart stadig min favorit. Han er modig, loyal og hjælpsom, men også intelligent, og fast besluttet på at gøre det rigtige. Selvom han til tider er lidt vel impulsiv, og kan være fordomsfuld, så er han også villig til at give en chance til, og indrømme, at han tager fejl. Og det er et stort plus. Af bipersonerne er jeg især vild med egern-changeren Holly, hvis altid gode humør, mod og loyalitet gør de svære perioder lettere at komme igennem, og så er jeg ret vild med den udvikling Carags rival Jeffrey gennemgår igennem såvel serien som sidste bind. Jeg var også rigtig glad for Tikaani, Carags kæreste, som både er modig, intelligent og loyal, og kemien mellem de to fungerer virkelig godt. 
Sidst, men ikke mindst, er jeg nødt til at nævne bogens utroligt smukke design. Udover det utroligt smukke omslag er bogen fyldt med fantastiske dyreillustrationer i sort/hvid, som er med til at løfte læseoplevelsen til noget helt særligt. 
Alt i alt var Hævnens dag en fantastisk læseoplevelse, og et brag af en slutning, hvor forfatteren fik knyttet de mange tråde fra serien sammen på en virkelig god måde. Er man fan af serien, vil man bestemt ikke blive skuffet, og er man vild med dyr, kostskolemiljø og formskiftere, kan serien kun anbefales. Jeg kommer helt klart til at savne Carag og hans venner, for slet ikke at tale om hele Woodwalker-universet, men selvom det er vemodigt at sige farvel, håber jeg på et gensyn engang i fremtiden. Forfatteren har nemlig skrevet et par andre serier i samme univers, og jeg krydser fingre for, at de også bliver oversat til dansk. Jeg er i hvert fald klar til nye changer-eventyr. 

Se også forfatterens hjemmeside

Ingen kommentarer: