torsdag den 11. oktober 2018

Silence Fallen

Silence Fallen  er 10. bind af Patricia Briggs' urban fantasyserie om Mercy Thompson.

En mangel på småkageingredienser fører til, at Mercy bliver påkørt og bortført, mens flokken er i fuld gang med deres månedlige spilleaften. Adam mærker angrebet, men derefter bliver båndet mellem ham og Mercy stille, selvom han stadig kan mærke, at hun er i live.
Mercy vågner op i en celle, til en fremmed vampyr. Takket være Wulfe er hun blevet bortført af verdens måske mægtigste vampyr, Marsilias skaber, Bonarata. Han er nysgerrig omkring flokkes nye territorium, og traktaten med feerne, men Mercy er bestemt ikke, hvad han havde regnet med.
Det lykkes Mercy at stikke af, og snart befinder hun sig helt alene i et fremmed land, uden pas, penge eller tøj. Alligevel lykkes det hende at rejse hele vejen til Prag, hvor hun forsøger at kontakte flokken, og finde allierede, der kan hjælpe hende, indtil Adam kommer.
Og Adam ligger ikke på den lade side. Han og en lille flok bestående af Marsilia, Stefan, Honey, goblinkongen Larry og to piloter, er allerede på vej til Italien, for at konfrontere Bonarata, og redde Mercy.
Det viser sig dog snart, at der er mere på spil, end Mercys bortførelse. Gamle kræfter rører på sig, og fjendskaber, intriger og forræderi lurer overalt. Mercy får brug for alle sine evner, hvis hun skal overleve sit møde med Prag.

Jeg er virkelig vild med den her serie, og det er derfor også med blandede følelser, at jeg nu er blevet færdig med sidste bind i denne omgang. Jeg er nemlig kommet ajour med serien, og har nu ikke andet valg, end at vente, til næste bind udkommer i starten af 2019.
Har man fulgt bloggen de sidste par uger, ved man, at jeg er enormt meget fan af den her serie, og det kan nok ikke undgås, at en del af anmeldelsen bliver en gentagelse af det jeg har skrevet om de tidligere bind.
Forfatterens sprog er nemlig stadig letlæst, flydende, og fyldt med livagtige beskrivelser, skønne popkulturelle referencer og masser af humor.
Universet udvider sig konstant, og jeg kan enormt godt lide, at Mercy og Co. flytter lokation i dette bind, da mødet med den gamle verdens skabninger og magi er med til at give universet et ekstra pift - samtidig med, at det er interessant at se, hvordan Mercy gebærder sig i en fremmed by, i et land, hvor hun ikke taler sproget.
Handlingen er endnu en gang godt skruet sammen, med et spændende plot med masser af twists, og en historie fyldt med action, magi, intriger, vampyrer, politik, forræderi, varulve, kærlighed og overlevelse. Inddragelsen af europæisk historie fungerede rigtig godt, og det samme gjorde de temmelig indviklede intriger.
Personerne er menneskelige, levende og nuancerede, og jeg er stadig vild med Mercy og Adam. Mercy er stædig, ressourcefuld, stærk og temperamentsfuld, mens Adam er temperamentsfuld, stærk og fuldstædig forgabt i Mercy. Begge er de opsatte på at gøre hvad de kan, for at redde hinanden, såvel som de uskyldige eller underkuede mennesker og væsener de støder på. Af bipersonerne kunne jeg især godt lide Honey, som virkelig har udviklet sig igennem serien, og Libor, den tjekkiske alfa, hvis almindelige job er som bager. Mary, derimod, skræmte næsten livet af mig, og det samme gjorde den udspekulerede og iskolde Bonarata.
Kort fortalt, så var dette bind ligeså fantastisk som de forrige bind i serien, og jeg glæder mig allerede til at læse videre i serien. Det bliver dog en hård ventetid, for bind 11 udkommer først i marts næste år.

Se også forfatterens hjemmeside.

2 kommentarer:

Piskeriset sagde ...

Wow! Jeg vidste ikke, at der er så mange bøger i serien! Gik i gang med den danske oversætttelse og er indtil videre positivt overrasket. Endelig en voksen varulve-vampyr serie, der ikke bliver for pubertær eller for corny. Tror desværre kun, at jeg har nået de fire første (da de resterende endnu ikke er oversat), men så har jeg jo mange at glæde mig til :-)


Mvh.
Den lille Bogblog

Kirsten Bloch sagde ...

@Den lille Bogblog. Ja, oversættelsen er rigtig god, og derfor er det også virkelig ærgerligt, at resten af serien ikke er blevet oversat. Men du kan roligt glæde dig til resten af serien, når du engang når til dem. De lever nemlig fuldt op til de første bind, og serien bliver bare bedre og bedre.