lørdag den 13. juni 2015

Den Kulsorte Protokol

Den Kulsorte Protokol er 3. og sidste bind af John Stephens´ fantasytrilogi, Bøger fra Begyndelsen.

Emma er blevet bortført af Magus´ håndlanger Rourke, og er nu fange i Magus´ fæstning. Magus vil bruge hende til at finde Dødens bog, den sidste af de tre bøger fra begyndelsen, og den bog som Emma er forudbestemt til at være vogter af.
Kate og Michael forsøger at finde Emma sammen med Dr. Pym og deres forbundsfæller. Samtidig forsøger de at overtale de andre magiske væsener til at kæmpe mod Magus.
Kate savner Rafe forfærdeligt selv om han nu er Magus. Hun kan ikke glemme kærligheden til ham, og at han blev til Magus for at redde hendes liv. Så da hun begynder at se Rafe for sig nævner hun det ikke til nogen.
Det lykkes Michael og Kate at redde Emma, og sammen forsøger de nu at finde den sidste bog. Rejsen fører dem til kæmpernes land og en portal til dødsriget, hvor de tre søskende må skilles. For kun vogteren af Dødens bog kan levende gå ind i dødsriget.
Samtidig begynder Kate og Michael at få sværere ved at styre bøgernes kræfter, og opdager hvilken pris det har for verden at bruge dem.
Bøgerne må tilintetgøres for at redde verden. Men det kan have frygtelige konsekvenser.
Og det endelige opgør med Magus nærmer sig...

Den Kulsorte Protokol er en fantastisk afslutning på trilogien. Bogen er fyldt med hæsblæsende action og magi, og så spændende at den er umulig at slippe, Handlingen tager et par uventede drejninger undervejs, som gør at man til tider sidder helt ude på kanten af stolen. I tredje bind kommer man endnu mere ind under huden på personerne, og især Kate og Michael får flere facetter, selv om fokus i bogen mest er på Emma. Samtidig gør bogen meget ud af, at der med store kræfter følger et ansvar, og at alle valg har konsekvenser. Jeg både græd og lo under læsningen, og på trods af tårerne sad jeg tilbage med en positiv følelse da bogen var slut, hvilket ikke mindst skyldtes bogens budskab - som ikke skal nævnes her, for ikke at spolere oplevelsen og handlingen for andre. Jeg var vild med bogen, og der er ingen tvivl om at det bliver en serie jeg vil vende tilbage til igen og igen. Bogen og serien kan varmt anbefales. 

Se også seriens hjemmeside

Ingen kommentarer: