tirsdag den 28. april 2015

Slaverne fra Socorro

Slaverne fra Socorro er 4. bind af John Flanagans fantasyserie Våbenbrødre.

Hal og hans mandskab sendes af Erak til Araluen som skandiernes udsendte skib i et år. På vej til Araluen må våbenbrødrene hjælpe et skib i nød, som fortæller at de er blevet angrebet af et skandisk ulveskib. Og det til trods for traktaten. Hal og hans mandskab finder ud af, at skirlen på det forbryderiske skib er en af deres gamle fjender - og rivaler - Tursgud, som er slået ind på en kriminel løbebane. De kan dog ikke sætte efter ham, da de er nødt til at hjælpe det nødstedte skib.
Vel ankommet i Araluen begynder Hal og våbenbrødrene at sætte sig ind i farvandet omkring Araluen så de kan løse deres opgave på bedste vis. Nemlig at fange slavejægere og smuglere langs Araluens kyster. De har så småt vænnet sig til det hele da en Ranger dukker op. Rangeren, Gilan, siger at kongen gerne vil tale med dem, men før de kan nå at tage af sted, dukker en mand fra en nærliggende landsby op. Hans landsby er blevet angrebet af slavejægere, og skibet ligner Tursguds. Våbenbrødrene tager sammen med Gilan straks af sted, men turen bliver længere end de havde forventet og forfølgelsen tager dem hele vejen til slavemarkederne i Socorro.
Og forude venter opgøret med Tursgud.

Endnu et spændende bind i en fantastisk serie. Her i 4. bind smelter John Flanagan for alvor sine to serier sammen ved at lade Hal og våbenbrødrene tage til Araluen og møde Rangeren Gilan - en af bipersonerne fra serien Skyggens lærling. For fans af Skyggens lærling - som mig - er det et glædeligt gensyn med kendte karakterer, og et spændende kultursammenstød mellem araluanerne og skandierne, selvom det er noget formildet, da de to folkeslag jo har vænnet sig en del til hinanden gennem forhistorien fra Skyggens lærling. John Flanagans sprog er som altid fantastisk, og personerne udvikler sig hele tiden gennem såvel bogen som serien. Bogen har masser af action, og kan absolut anbefales.

Ingen kommentarer: