lørdag den 9. november 2019

All Dragons Readathon

Som jeg har hintet om i længere tid, har jeg i flere måneder været i gang med at planlægge et hemmeligt projekt, og nu er det endelig tid til at dele det med jer.
Jeg har skabt mit helt eget readathon, All Dragons Readathon. Det er selvfølgelig fantasybaseret, og går i al sin enkelhed ud på, at læse bøger, hvor drager spiller en større rolle, enten som helte eller skurke. Dragerne skal spille en aktiv rolle, og det er derfor ikke nok, at det nævnes en enkelt gang på side 553, at der findes drager i verdenen, hvis man aldrig ser dragen selv, og den ikke spiller nogen rolle for plottet i bogen. Men det er også den eneste ekskluderende regel. Så længe der er drager med, tæller alle bøger.
Readathonet starter 1. december, og slutter 31. december, og har selvfølgelig også sit helt eget hashtag, #AllDragonsReadathon.

Der er to forskellige former for udfordringer, man kan vælge at deltage i.

Første udfordring
Den første udfordring handler om at stige i graderne, og her er det antallet af bøger, man læser i readathonperioden, der tæller. Læser man fem bøger, har man optjent den højeste rang, og får man kun læst en enkelt, får man den laveste rang. 
De fem rangtrin er:

1 bog = Staldknægt
Drager sviner ret meget, og nogle skal jo feje møget væk. Er du staldknægt, er det din opgave at passe dragerne i dragestalden. 

2 bøger = Lærling
Du har knyttet bånd til en drage, og er kommet i lære som dragerytter. 

3 bøger = Dragerytter
Du har gennemført din læretid, og er blevet udnævnt til dragerytter. Som dragerytter er du med til at forsvare dit rige mod fjender udefra. 

4 bøger = Drageridder
Du har udvist store evner og stort mod som dragerytter, og er blevet slået til ridder af fyrsten. Som ridder har du pligt til at forsvare folket mod uretfærdigheder, og har kommandoen over en mindre styrke drageryttere. 

5 bøger = Dragefyrste
Som dragefyrste har du magten over hele landet, og sørger for at beskytte folket mod fjender udefra. Du har kommandoen over alle landets drageryttere og drageriddere, og det er dig, der bestemmer. 


Anden udfordring
Den anden udfordring handler om at optjene evner til sin drage. Der er ni forskellige evner, og jo flere evner, man giver sin drage, jo stærkere bliver den. Udfordringen kan kombineres med første udfordring, og kan gentages, hvis alle mulige evner er optjent. Det vil sige, at man i teorien kan ende med at have flere drager. Hvis, altså, man læser mere end ni bøger, og gennemfører anden udfordring flere gange.
Evnerne er:

Ild
Nok den mest kendte og dødbringende drageevne. Gør din drage ildspyende, ved at læse en bog med rød eller orange på forsiden. 

Visdom
Drager kan, hvis de bliver gamle nok, være meget vise. Gør din drage vis, ved at læse en bog, som blev udgivet første gang for mere end 20 år siden. 

Forvandling
Nogle drager har evnen til at forvandle sig til mennesker. Giv din drage forvandlingsevner, ved at læse en bog med drager i menneskeform.

Tale
Mange drager har evnen til at tale og forstå menneskesprog. Få din drage til at mestre talens kunst, ved at læse en bog med ordet "drage" eller "dragon" i titlen. 

Flyveevner
Ikke alle drager har evnen til at flyve, men heldigvis kan du sørge for, at din drage kan komme til at boltre sig i luften, ved at læse en bog med en drage på forsiden.

Magi
Nogle drager har evnen til at bruge magi, og du kan give din drage magiske evner, ved at læse en high fantasy.

Is
Enkelte drageracer har evnen til at spy is i stedet for ild. Giv din drage muligheden for at fryse dine fjender til is, ved at læse en bog med blåt på forsiden. 

Usårlighed
Gamle drager er ofte tæt på usårlige, og vil du sikre din drage mod dragedræbere eller alderdom, er der også mulighed for det. Afslut eller kom ajour med en serie.

Gift
Enkelte drager, især af den nordiske slags, har evnen til at spytte gift i hovedet på både konkurrerende drager og dragedræbere. Giv din drage et giftigt forsvar, ved at læse en bog eller novelle på under 250 sider. 


Jeg håber, I har lyst til at læse med, og glæder mig helt vildt, til at kaste mig over nogle af mine ulæste dragebøger. Jeg vil forsøge at være lidt mere aktiv på Instagram under readathonet, og håber, I vil følge mine læseeventyr under hashtagget #AllDragonsReadathon. Derudover har jeg også et par readathonrelaterede indlæg på vej i november.

7 kommentarer:

Malene Erika sagde ...

Uh det lyder spændende og dejligt med et dansk readathon. Jeg har allerede flere bøger i tankerne som passer på nogle af udfordringerne, så regn mig med som deltager, elsker bøger med drager. Så kan jeg endelig få læst Talon af Julie Kagawa.

Kirsten Bloch sagde ...

@Malene Erika. Dejligt, at du har lyst til at læse med:)

Piskeriset sagde ...

Oh no! Det bliver jeg jo nødt til at være med i! Havde godt nok lidt andre læseplaner i december, men det er jo alt for fristende det der! :D

Mvh.
Den lille Bogblog

Piskeriset sagde ...

Jeg vil i øvrigt lige sige, at det er en supersjov idé :)

Kirsten Bloch sagde ...

@Den lille Bogblog. Tak:) Og skønt, at du har lyst til at være med, selvom det støder ind i dine læseplaner.

Sidsel sagde ...

Hvor er det bare et godt tiltag!

Kirsten Bloch sagde ...

@Sidsel. Tak:)