fredag den 19. april 2019

The Son of Neptune

The Son of Neptune er 2. bind af fantasyserien Heroes of Olympus, skrevet af Rick Riordan.

Percy har mistet sin hukommelse, men ved, at han er en halvgud, og på vej til et sted, hvor han kan være i sikkerhed. Hvis ellers han kan holde sig i live, og slippe væk fra de to gorgoner, der nægter at dø.
Mod alle odds lykkes det ham at nå frem til lejren Rom, hjemsted for de romerske halvguder. Han når dog ikke at være der ret længe, før krigsguden Mars dukker op, og sender ham afsted på en quest sammen med Mars' søn Frank og Plutos' datter Hazel, som begge gemmer på farlige hemmeligheder.
Deres opgave: Find det sted, hvor kæmpen Alyconeus holder dødsguden Thanatos lænket, og befri ham, så monstre og fjender igen kan dø. Og bring den gyldne ørn tilbage til Rom.
Rejsen bringer dem til Alaska, et sted, hvor guderne ikke kan hjælpe dem, og tæt på Gaias indflydelse. Lykkes deres mission ikke, vil Rom blive angrebet af Gaias tropper, og lejren udslettet.

Jeg var lidt skuffet over første bind i serien, men den her bog ændrede heldigvis mit første indtryk af serien.
Sproget er letlæst og flydende, og selvom tonen stadig er mørkere end i Percy Jackson-serien, så er der noget mere humor i denne bog, og flere af Percys skønne sammenligninger.
Handlingen er godt skruet sammen, med masser af twists undervejs, og selvom jeg godt kunne ønske mig lidt færre flashbacks, så forstår jeg, hvorfor de er med. Historien er spændende, og fyldt med action, kærlighed, guder, venskab, intriger, forræderi, død, profetier og helte. Denne gang er det den romerske mytologi, Riordan tager under kærlig behandling, ligesom der kommer en del baggrundshistorie på det gamle Roms politiske system og kultur. Og det fungerer rigtig godt.
Personerne er levende og menneskelige, og jeg var glad for gensynet med min yndlingsperson Percy, og, ikke mindst, hans humoristiske syn på de livsfarlige situationer han konstant havner i. Percy er modig, stærk, loyal og tænker hurtigt i kampsituationer, og så har han er stort hjerte. De to nye hovedpersoner Frank og Hazel skiftes sammen med Percy til at fortælle historien, og det fungerer rigtig godt. Frank er klodset og usikker, men også modig, loyal og god til taktik. Han har endnu ikke fundet sin halvgudekraft, og har slet ikke lyst til at være søn af Mars. Og det hjælper ikke, at hans familie gemmer på flere hemmeligheder. Hazel er datter af Pluto, og hader sin evne til at frembringe forbandet guld og andre kostbarheder. Hun er loyal og modig, men gemmer også på en farlig hemmelighed, som kan ændre alt. Venskabet mellem de tre fungerer rigtig godt, fordi de supplerer hinanden helt fantastisk. Af bipersonerne var jeg især glad for gensynet med Nico, og så var det sjovt at møde nogle af guderne som deres romerske aspekter.
Alt i alt en rigtig god fortsættelse, som løftede serien op på det niveau, jeg er vant til i Riordans bøger. Kan man lide mytologiske fortællinger med masser af action og humor, og elsker man Percy Jacksons univers, så kan den her bog klart anbefales. Jeg glæder mig allerede til at læse næste bind i serien.

Se også forfatterens hjemmeside.

Ingen kommentarer: