søndag den 27. januar 2019

Hunting Ground

Hunting Ground er 2. bind af Patricia Briggs' fantasyserie Alpha and Omega.

Bran, Marrokken og den øverste leder for varulvene i Nordamerika, ønsker at bringe varulvenes eksistens frem i lyset. Planerne er næsten klar, men inden han står frem, og fortæller at varulve findes, har han inviteret Europa og Ruslands varulve til et møde, for at forsøge at nå til enighed. Det er nemlig ikke alle varulve, der er lige begejstrede for tanken om at stå frem i lyset, og selvom Bran ikke har planer om at ændre mening, ønsker han at dæmpe gemytterne.
Men Charles har bange anelser, og med hjælp fra Anna lykkes det ham at overtale Marrokken, sin far, om at sende ham til mødet i stedet for.
Det viser sig snart, at hans bange anelser ikke er uden grund. Knap har han mødt de andre varulve, før lederen af de franske varulve, Jean Chastel, udfordrer ham. Og desværre kaster han også sine øjne på Anna, Charles' mage og Omegaulv.
Mens Charles forsøger at overbevise de europæiske ulve, og undgå åbne kampe, overfaldes Anna af vampyrer, som forsøger at bortføre hende, og myrde hendes bodyguards. Anna har mistanke om, at der står en varulv bag overfaldet. Og den skyldige skal findes blandt de europæiske varulve. Men hvem står bag? Og er Anna den eneste, der er i fare?

Jeg var virkelig vild med den her bog. Selvom jeg rigtig godt kunne lide første bind i serien, så manglede den et eller andet, for at bringe den op på niveau med forfatterens Mercy-serie. Det gjorde den her bog ikke. Der var skruet gevaldigt op for både action og intriger, og jeg elskede hver en side.
Sproget er letlæst og flydende, og fyldt med humor, livagtige og, til tider, temmelig blodige beskrivelser, samt rapkæftede og sarkastiske personer.
Universet udvidede sig igen, med mere information om Omegaulvene og deres kræfter, samt et indblik i varulvenes indbyrdes politiske forhold og intriger, og så dukkede der også fae, vampyrer og hekse op, her i andet bind.
Handlingen var godt skruet sammen, med masser af twists, action og spænding, og historien vedblev at overraske hele vejen igennem. Mord, kærlighed, magi, forræderi, intriger, varulve, hemmeligheder, galskab og myterne om Kong Arthur dannede rammerne for en hæsblæsende og fængende historie, og jeg fløj igennem siderne.
Personerne var levende og nuancerede, med egne motiver og instinkter, og forfatterne formår at gøre dem både menneskelige og fremmedartede på og samme tid. Både i forhold til læseren, og i forhold til det indbyrdes forhold mellem personerne og de forskellige racer. Anna udvikler sig konstant. Hun forsøger stadig at overkomme sin konditionering fra sin første flok, men tør stå op for sig selv - og Charles - når det er nødvendigt. Også selvom det koster hende. Hendes og Charles' forhold udvikler sig også hele tiden, og det på en måde, som er både troværdig og dejlig at følge. Samtidig forsøger Anna stadig at lære sine Omegaevner at kende, og finde ud af, hvornår og hvordan hun skal bruge dem. Det er ikke kun Anna, som en gang imellem tvivler på sig selv. Charles gør også, især når han er nødt til at vise sin kolde side, og bruge vold mod andre. Charles er bange for, at hans evner og rolle som sin fars lejemorder vil skræmme Anna væk, og tør ikke helt tro på, at hun elsker ham. Han forsøger stadig at finde en balance mellem at være Annas mage, og være Marrokkens lejemorder, og samtidig er han rædselsslagen ved tanken om at miste Anna. Af bipersonerne var jeg især vild med Sunny, mage til den britiske Alfa Arthur og den hvide heks Moira, mens Jean Chastel var en blodtørstig psykopat, og fae'en Dana var mystisk og manipulerende.
Jeg elskede bogen fra først til sidst, og glæder mig allerede til at læse videre i serien. Er man vild med varulve og urban fantasy, kan den her serie kun anbefales. Og er man, ligesom jeg, fan af Patricia Briggs' univers og skrivemåde, vil man bestemt ikke blive skuffet.

Se også forfatterens hjemmeside.

Ingen kommentarer: